tiistai 18. syyskuuta 2012

Nyt kirjani on ilmestynyt !


Kirjani on ilmestynyt ja on ILMAISEKSI ladattavissa Kirjaputiikista  sekä iPad- että PDF -versiona.  Alla pari lyhyttä lainausta kirjan esipuheesta:

"Tämä on ensimmäinen suomenkielinen sukututkimusta käsittelevä e-kirja.  Se soveltuu tästä harrastuksesta kiinnostuneelle ensimmäiseksi askeleeksi sukututkimuksen maailmaan.  Ajatuksenani on ollut mennä välittömästi sinne, missä tutkimuksen lähteet ovat helpoimmin käytettävissä, internetiin.  Näin lukija pääsee välittömästi kosketuksiin menneisyyden maailman, käsitteiden ja ajattelutapojen kanssa.

Kirjan rakenne perustuu runsaaseen kuvitukseen ja lukijaa ”kädestä pitäen” opastavaan tekstiin.  Esitän yksinkertaisen mallin kerätä ja tarkastella lähdetietoja.  Samalla kuvailen huomionarvoisia tutkimukseen ja lähdeaineistoon liittyviä käsitteitä.  Olen valinnut tutkimuksen kohteeksi pohjalaisen torpparisuvun, jonka vaiheita tarkastellaan muutaman sukupolven ajalta.  Tässä yhteydessä en ole nähnyt vielä tarkoituksenmukaiseksi ryhtyä esittelemään varhaisempien vuosisatojen tutkimusta, mikä olisi vaatinut mm. vanhojen lähdeaineistojen ja käsialojen esittelyä.
.....
Jos lukija kirjani avulla pystyy selvittämään aiemmin itselleen tuntemattomia asioita suvustaan, herää kiinnostumaan sukututkimuksesta ja haluaa tietää lisää, on kirja täyttänyt tarkoituksensa.  Tämän kirjan luettuaan ei toki vielä ole asiantuntija, mutta on toivoakseni päässyt hieman jyvälle siitä, mitä sukututkijat oikein puuhastelevat."

3 kommenttia:

 1. Montakohan sivua tuossa kirjassa on eli onko suurikin tiedosto ladattavana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjassa on esipuheen ja sanaston lisäksi 123 sivua. iPad versio ladataan kahtena 12 MB ja 14 MB pakattuna tiedostona. PDF on vastaavasti yhtenä 14 MB tiedostona.

   Poista
 2. Loistavaa! Tällaista on kaivattu.

  VastaaPoista